LEERBOEK VOEDING

MAARTEN SOETERS, NICOLETTE WIERDSMA, HINKE KRUIZENGA, GERD BOUMA

75 experts hebben aan dit boek meegewerkt. Bedoeld voor studenten in opleiding voor arts, diëtist, fysiotherapeut en verpleegkundigen. Daarnaast ook voor alle professionals die zich interesseren in voeding.

Het wordt steeds duidelijker dat (ongezonde) voeding en leefstijl een belangrijke rol spelen in het ontstaan van welvaartsziekten. Welke rol speelt voeding in de behandeling van ziekten? En hoe kun je deze ziekten voorkomen? 

De laatste inzichten worden aan de hand van een zestal thema's uitgebreid in dit boek besproken. Achtereenvolgens zijn dat de fysiologie van voeding, nutritional assessment, aan voeding gerelateerde aandoeningen, klinische voeding, voeding en preventie, voeding en ziekte, en voedingsonderzoek.

Bij het boek hoort ook een online omgeving www.leerboekvoeding.nl

Wil je het boek aanschaffen? Je kunt het ophalen in de winkel of laten bezorgen.