De Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV) is een vereniging voor en door geregistreerde voedingswetenschappers.

  • Leden zijn academisch opgeleid, hebben verschillende achtergronden en expertises en werken allen op het gebied van voeding & gezondheid in diverse functies in de maatschappij.  
  • Het doel van de vereniging is een platform bieden voor verbinding, kwaliteit en integriteit van de voedingswetenschappen. 
  • Ca 340 leden
  • Organiseert o.a. netwerkmeetings, workshops, voedingsforums voor leden en jaarlijks een publiekslezing.

Wat is voedingswetenschap?

De voedingswetenschap legt onder andere verbanden tussen voeding en gezondheid en vormt daarmee de basis voor wetenschappelijk onderbouwde voedingsadviezen.

Leden zijn geregistreerde voedingswetenschappers

Een voedingswetenschapper heeft de studie Voeding en Gezondheid heeft afgerond (MSc en sommigen PhD).

Leden van de NAV zijn allen geregistreerd voedingswetenschapper en voldoen aan de kwaliteitseisen van de NAV. Deze kwaliteitseisen zijn op de website van de NAV te vinden.

De ledenlijst is publiek toegankelijk. Hierin kan worden gezocht op naam of expertisegebied voor bijvoorbeeld de pers. 

Meer informatie over de NAV